اصول طراحی سلول های فلوتاسیون سالا به گونه ای است تا باعث شود جریان عمودی بهتر بتواند ذرات جامد را در حالت معلق نگه دارد. طراحی این ماشین ها به گونه ای است که چرخه عمودی پالپ را حداقل می کند، به طوریکه سازندگان این نوع سلول فلوتاسیون ادعا دارند که ساختار طبیعی پالپ در فرآیند فلوتاسیون بسیار موثر و سودمند است. طراحی سیستم چرخشی این ماشین ها بدین صورت است که از یک صفحه دیسکی تختی با تیغه های عمودی تشکیل شده اند. تیغه های عمودی در جهت شعاعی پراکنده هستند و در هر طرف صفحه دایره ای امتداد دارند. تیغه های بالایی، هوای دمیده شده از بالای سلول به پایین لوله را بیرون می راند و تیغه های پایینی نیز پالپی را که در قسمت مرکزی و در ناحیه کف سلول یا تانک قرار گرفته است به بیرون هدایت می کند. با این کار تمام پالپ از قسمت زیرین به مرکز روتور جریان پیدا می کند و سپس پالپ حباب دار از میان یک استاتور دایره ای مرسوم رانده می شود.

اگرچه این همزن ها نسبت به اندازه سلول، دارای قطر بزرگ تر و نامعلوم تری هستند، اما این طراحی باعث شده که از جمع شدن و ته نشینی ذرات در گوشه ها جلوگیری شود. سازندگان این سلول ها مدعی هستند که هوای پراکنده شده در این سلول ها، دارای ابعاد بسیار کوچکی هستند که برای فلوتاسیون ذرات دانه ریز بسیار مناسب است. این نوع سلول ها برای فلوتاسیون فلزات گوناگونی از قبیل سرب، روی، مس و آهن و همچنین زغال سنگ و کانی های غیرفلزی کاربرد دارند.

پره ها و تثبیت کننده های ماشین سالا به نحوی طراحی شده اند که هوا را با کیفیت عالی پراکنده کرده و مصرف انرژی پایینی دارند. پراکندگی هوا بدین صورت انجام می پذیرد که ابتدا هوا در داخل پره ها در چند مرحله شکسته شده و به حباب های ریز تبدیل می شود.با این عمل شرایطی مهیا می شود که حباب های ریز شتاب گرفته و به ذرات هیدروفوب معلق در سلول بچسبد. از طرفی تثبیت کننده باعث می شود که یک سطح پالپ ساکنی به وجود آید تا انتقال کف کنترل شود و لایه کفی با ماکزیمم عیار در سطح سلول ایجاد شود. همچنین پره های تثبیت کننده نیروی بزرگی به پالپ در جهت حرکت به طرف بخش محیطی سلول وارد می کند. بنابراین تمام حجم سلول مورد استفاده قرار می گیرد و از ته نشین شدن ذرات جلوگیری می شود.

از ویژگی های پره ها و تثبیت کننده های این نوع سلول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پراکندگی کامل هوا در تمام حجم سلول و اختلاط موثر پالپ در بخش محیطی صورت می گیرد.
  2. وجود پوشش در بخش بالایی پره ها باعث می شود که هنگام خاموش بودن دستگاه، ته نشینی ذرات در داخل ناحیه پره ها کاهش یابد.
  3. چون شتاب کمی در امتداد پره های زیرین به پالپ داده می شود، سایش پره ها به حداقل می رسد.
  4. برای جلوگیری از سایش و تاثیر مواد شیمیایی، روی پره ها و تثبیت کننده ها یک لایه ضخیم و مقاوم کشیده می شود.
  5. نصب و پیاده سازی قطعات آنها راحت و ساده است.
  6. تثبیت کننده ها در قطعات چندتایی ساخته شده (در سلول های بزرگ) و به هم پرچ می شوند تا کنترل و نگهداری راحت تری داشته باشند.

منبع: ماشین های فلوتاسیون تالیف آقایان اولیازاده، نوع پرست، عبداللهی

 

در حال حاضر سلول های 2800، 1400 و 600 لیتری سالا در گروه صنعتی ناب تک ساخته می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، به سلول های فلوتاسیون مراجعه فرمایید.

همچنین فیلم زیر نحوه عمکرد این سلول ها را نمایش می دهد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *